Kent College

Кентърбъри, Великобритания

Възраст на учениците:
7 -18 год.

Годишна такса:
GBP 24 741 - GBP 33 981

Образователни програми:
1 year GCSE, 2 year GCSE, A-Level, International Baccalaureate
Запитване

Местоположение

 
Kent College е в Югоизточна Англия на 4 км от морето и на 2 км от историческия център на Кентърбъри. Той е сред най-популярните градове във Великобритания, годишно посещаван от над 2.5 милиона туристи, известен със средновековните си паметници на културата и като основен търговски център в Кент. Градчето, в което 25% са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон и само на 3 часа от Париж.

За училището

 
Kent College се нарежда сред най-елитните пансионни училища в Югоизточна Англия. Обучава приблизително 650 ученици. Учебният комплекс е върху площ от 80 декара и разполага с големи прилежащи спортни игрища, със собствена учебна ферма и конна база. През последните пет години са инвестирани 3 милиона паунда в подобряването на базата и пансиона.

Настаняване

 
Настаняването е в четири общежития – две за момчета и две за момичета. На новодошлите деца се оказва специална помощ с цел по-бързата им адапрация към новата обстановка.

Спорт и развлечения

 
Задължителните спортове, включени в академичната програма, са ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис и лека атлетика. Отборът по хокей на Kent College е отличен с няколко национални награди. Свободно избираеми са баскетбол, волейбол, скуош, плуване, бадмингтон, танци, ориентиране, джудо, гребане, гимнастика, голф, фехтовка, ветроходство, футбол, йога и пилатес. Наред с това учениците могат да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси - литература, дебати, фотография и бридж.

Изисквания за прием

Приемат се кандидати на 11, 13 и 16-годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник