Dover College

Дувър, Кент, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 24 000 - GBP 30 000

Образователни програми:
GCSE, pre A-Level, A-Level
Запитване

Местоположение

 
Dover College е основан през 1871 г. в Дувър - пристанищен град в Югоизточна Англия, в графство Кент, на брега на пролива Па дьо Кал – най-тясната част от протока Ла Манш. Само на час и половина от Лондон, градът е известен със своя голям замък, който поради стратегическото си положение от древността си е спечелил прозвището Ключ към Англия.


За училището

 
Dover College е разположен в имение в централната част на Дувър, в миналото собственост на манастира Свети Мартин. Част от древните сгради са оцелели през годините и сега се използват от колежа заедно с прилежащата към тях голяма градина. Училището не е голямо (около 350 ученици) и се гордее със своята приятелска среда за обучение в малки класове от 10 до 15 души. Музиката, изкуството и актьорското майсторство са особено застъпени в учебната програма. За чуждестранните ученици през първата година се предлага безплатна програма за повишаване на езиковото ниво.


Настаняване

 
Училището разполага с 4 общежития за момичета и момчета. Настаняването е предимно в самостоятелни или в двойни и тройни стаи. Храненето е в обща столова, а децата могат да си приготвят леки закуски и напитки в обособени кухненски помещения. Има възможности за ежедневни разходки в града, през уикендите се организират развлекателни мероприятия - спортни занимания, посещения на забележителности, театър и шопинг.


Спорт и развлечения

 
Включени са традиционни видове спорт - лека атлетика, баскетбол, крикет, фехтовка, маратонно бягане, хокей, нетбол, футбол, плуване и тенис. Занятията по физкултура се провеждат два пъти в седмицата. Ученици от Dover College често вземат участие в национални състезания по футбол, хокей и крикет. Работят и клубове по интереси - карате, шах, бридж, дебати, фотография, опазване на околната среда, компютри и грънчарство.


Изисквания за прием

 
Приемат се кандидати на 11, 13 и 16-годишна възраст. Учениците полагат изпит по английски език на самото училище. Изисква се академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник