Chelsea Independent College

Детайли

Място: Лондон, Великобритания
Годишна такса GBP 33 400 – 49 000
Образователни програми 1 year GCSE, 2 year GCSE, Pre-A level, A Level
Възраст на учениците 14-19 год.

Местоположение

 
Chelsea Independent College е разположен в известния квартал на Лондон - Челси. През VII век прозвището на Челси е Селото с дворците, а днес е сред престижните и безопасни зони в централната част на града, в която живеят едни от най-успешните професионалисти от цял свят.


За училището

 
Chelsea Independent College е от водещите Sixth Form Colleges в Лондон. Специализиран е в предоставянето на широка гама от учебни предмети за A Level и GCSE курсове. Предлага също подготвителна програма за кандидатстване с медицина. Интеграцията на чуждестранните ученици е посредством специална buddy система и персонално внимание в класове до седем души. Голяма част от възпитаниците на Chelsea Independent College продължават обучение във водещи университети.


Настаняване

 
Chelsea Independent College притежава първокласно общежитие с единични и двойни студиа и е разположено само на 10 минути с автобус от колежа. Стаите се почистват редовно и се предлагат перални услуги. Към общежитието има малък супермаркет, кафене и ресторант.


Спорт и развлечения

 
Повечето спортни събития се организират от ученическия съвет. Най-популярните спортове в Chelsea College са футбол, тенис, бадмингтон, плуване и баскетбол. Организират се и екскурзии до Париж, Барселона, Мадрид и др.


Изисквания за прием


За GCSE програма се изисква IELTS 5.0, а за A-Level - IELTS 5.5. Тези, които не са положили IELTS, могат да направят теста по английски език в самия колеж. Всеки кандидат за прием трябва успешно да премине и интервю с директора на колежа.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.