CATS Academy Boston

Детайли

Място: Бостън, Масачузец, САЩ
Годишна такса $57 780 - 59 540
Образователни програми High School Diploma (AP, Honors)
Възраст на учениците 14–19 години

Местоположение

Бостън е с богата история, център за висше образование с над 250 000 студенти от цял свят, дом на едни от най-големите финансови, биотехнологични и производствени компании.

За училището

В CATS Academy Boston, открита едва през 2012 година, учат 85% чуждестранни ученици от над 30 държави. Училището е част от Cambridge Education Group, основана през 1952 г. Предлага се широк избор от предмети от АР и свободноизбираеми, а всеки ученик се обучава по индивидуален учебен план. CATS Academy Boston е едно от най престижните училища. Всички завършили училището през 2015 година са приети в университет. Построени са и нови модерни съоръжения за 45 милиона долара.

Учебни програми

High School Diploma (включително Advanced placement, Honors), CATS Ivy Summer Tour Program, High School Preparation Program, Leadership Program.

Настаняване

100% от учениците живеят в кампуса, разположен в близост до училището и до центъра на града. Простира се на повече от 19 акра площ и има 400 единични спални със собствени бани, 36 класни стаи, 4 фонетични кабинета, 12 научни лаборатории, 4 музикални кабинета, както и фитнес зала, арт студия, зала за театър, йога и танцово студио и общи пространства за учене

Спорт и извънкласни занимания

Децата могат да спортуват в чисто новия спортен център - баскетбол, бокс, танци, тичане, голф, футбол, йога и други. Извънкласните занимания са театър, хор, мода, дебати, готвене, модел на ООН, фотография

Изисквания за прием  

Ученици между 9 и 12 клас – академична справка на английски език. Полагат се също така и специални изпити за прием на училището по английски език и математика.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users