Brighton College

Детайли

Място: Брайтън, Източен Съсекс, Великобритания
Годишна такса GBP 39 720 - GBP 41 970
Образователни програми GCSE, A Level
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Брайтън е най-известният английски морски курорт, избран още през 18-и век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. Привлича стотици туристи от острова и чужбина с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички и уникалните забавления. Освен това е предпочитан студентски град заради близостта му с Лондон – само на 45 мин с влак. Brighton College е истински оазис на спокойствието в сърцето на един от най-оживените градове в Англия.

За училището

 
Brighton College е най-старото и в същото време иновативно частно училище в Съсекс, отличителен център за академично, културно и спортно превъзходство. През 2007 CNN описва колежа като модел на училището на Великобритания през 21-и век. Директорът му е възпитаник на Оксфордския университет и вероятно това е причина университетът да е сред първите дестинации за завършилите Brighton College през последните години.

Настаняване

 
Училището разполага с три наскоро реновирани общежития (в проект на стойност от GBP 1 милион) – две за момчета и едно за момичета. Използва се близостта на Лондон, на морето и на красивата провинция на Южна Англия и през уикендите се организират екскурзии и занимания.

Спорт и развлечения

Репутацията на Brighton College е за добро спортно училище с ръгби, футбол, крикет и нетбол. Предлага богат избор за практикуване и на други спортове: ветроходство, голф, скуош, тенис, джудо, плуване и фехтовка. Всички ученици вземат участие в спортните игри. Част от завършилите стартират професионална кариера в спорта.

Изисквания и прием

Учениците на възраст 13+ и 14+ полагат изпити по английски език, математика и точни науки. Кандидатите на възраст 16+ - по английски език и 4-те предмета, които искат да изучават в А Level програмата. Провежда се и телефонно интервю. И за двете възрастови групи се взема под внимание академичната справка

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.