Още едно много успешно пансионно училище в Англия

Още едно много успешно пансионно училище в Англия

Пансионно училище St Clare’s College в Англия

St Clare’s College е пансионно училище в Англия. То се намира в близост до центъра на Оксфорд. Пансионатът е известен като един от най-добрите във Великобритания. Всяка година неговите възпитаници демонстрират натрупаните академични познания с високи резултати на изходните изпити. Колежът в Англия може да се завърши с диплома по програмата International Baccalaureate. Училището предлага голямо разнообразие от спортни игрища, тенис кортове, открит плувен басейн, театрална зала и красиви градини за отдих.

Това, че пансионното училище се намира в Оксфорд, е чудесна възможност за младежите да усетят атмосферата на един от най-престижните академични градове във Великобритания.

Пансионното училище в Англия се радва на отлична международна репутация не само заради перфектната научна подготовка, която предоставя. То разполага с три бази, които са заобиколени от красиви исторически сгради. Учениците от St Clare’s College имат лесен достъп до всичко, което има да предложи колежанския град – красиви паркове, луксозни кафенета, великолепна архитектура, оживени театри, кина и музеи.

 

И тази година пансионата може да се похвали с отлични резултати от проведените изпити:

- Общият брой точки, които учениците от пансионното училище в Англия са изкарали е 36,7, което е значително над средното ниво, спрямо останалите училища.

- 25% от младежите са постигнали 40 и повече точки, което ги поставя в първите 5% по успеваемост в световен мащаб.

- 3-ма от завършващите ученици са изкарали 44 точки, което е достойно за гордост. Едва 0,2% от всички ученици по света са успели да постигнат такива резултати за 2019 година.

 

Тези отлични и оптимални оценки демонстрират какво може да бъде постигнато от мотивираните младежи на пансионата в Англия. Успехите от изпитите са още по-впечатляващи, когато се вземе предвид, че става въпрос основно за международни ученици, които са постигнали тези резултати, използвайки чужд език.

Седмичното училище може да се похвали с първокласни преподаватели и прецизно подбран персонал, които спомагат за натрупването на трайни познания по време на учебния процес.

Спрямо независимата оценка на вестник Times, бординг училището St Clare’s College е поставено в челната десетка на пансионните училища във Великобритания за 2019 година. То се класира благодарение на резултатите, получени от програмите за IB диплома и A level. Резултатите са въз основа на оценки A* и A за програмата А level и съответно оценки над 6 за програмата IB Diploma.

В класацията пансионно училище St Clare’s College успява да измести училища като Oxford High School, Headington, D’Overbroeck’s и St Edward’s. В национален мащаб то се класира над популярните пансионати Westminster School, City of London и North London Collegiate School.

Ако проявявате интерес към това великолепно пансионно училище в Обединеното кралство, нашите компетентни консултанти ще ви съдействат и ще ви помогнат в процесите за кандидатстване за 2020 година. Можете да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или да ни посетите в някои от офисите на агенция „Скай Лайнс“.