Новини

Особености на програмата за средно образование GCSE

Особености на програмата за средно образование GCSE

Програмата за средно образование GCSE завършва с изпити, които се провеждат през летния семестър (април-юни). Експертна комисия публикува резултатите през месец август.  Ако не са изкарани добри оценки през лятото програмата предлага, на своите възпитаници, ноемврийски изпити, за да подобрят оценките си.

Издържаните с високи оценки GCSE изпити са убедително условие за прием в програми като A-level и IB. А те от своя страна спомагат за приема в най-престижните британски университети.

Много от пансионните училища, с които си партнираме, предлагащи програмата за средно образование GCSE, държат на извънкласните дейности. Изпитите, които се полагат след края на програмата са сериозни и натоварващи, ето защо пансионните училища балансират натоварването с различни разтоварващи дейности. Спортът заема важна част от учебната програма с разнообразни предложения като баскетбол,волейбол, нетбол, лека атлетика, стрелба с лък, голф, бадминтон, гребане, джиу-джицу, конна езда, тенис и плуване. В някои пансионни училища предлагащи програмата GCSE, учениците могат да изучават музика, танци и театър и да пеят в училищния хор. Така е например в Adcote School.


Определяне на резултатите след положените изпити по програмата за средно образование GCSE


В масовата практика общата оценка по съответния GCSE предмет се сформира от текущите изпити (през годината) и изпитите в края на учебната година. Към тях се взимат предвид резултатите от курсовите работи. Като те участват с различен процент във формирането на финалната оценка.

 

Кога може да се запише програмата за средно образование GCSE

 

Стандартната възраст за прием е 10 -14 години, в зависимост от конкретното пансионно училище. Ако детето започне от 10 годишна възраст, то първите две години ще бъдат встъпителни. Така ще може да се подготви по-добре за същинската част на програмата GCSE за средно образование. Ученикът избира предметите, които ще изучава в началото на своята програма (няма възможност за промяна в последствие). Продължителността на същинската част на програмата за средно образование GCSE е 2 години.

Възможно е ученикът да започне програмата от 9 клас или на 13 годишна възраст. През годината детето ще свикне с новата среда и ще преодолее езиковата бариера , ще може по съзнателно да избере предметите, които представляват интерес за него.

Има експресна програма за получаване на GCSE сертификат в рамките на 1 година. Учениците започват тази програма на 15 годишна възраст. Гимназистът трябва да овладее и изучи същия брой предмети като учениците от стандартния курс, но за период не от 2, а от една година. Този вариант на средно образование с GCSE програма се характеризира с високи изисквания за записване. Държи се на доброто владеене на английски език (ниво В1-В2).

 

Специфики на програмата за средно образование GCSE

Някои от изучаваните дисциплини са позиционирани в много по-ранен период спрямо образователната програма у нас. Така например химия, физика, биология са предмети, които в България се изучават от 7–8 класа (т.е. от 13–15 години). В Англия тяхното изучаване започва на възраст от 7 години.

 

Подготовка за средно образование с GCSE сертификат

Важно е да се наблегне на езиковата подготовка на бъдещия кандидат на програма за средно образование GCSE. За по-малките кандидати се изисква А2 ниво на владеене на английски език. За по-големите съответно В1.

 

Консултантите на „Скай Лайнс“ ще Ви съдействат във всеки процес. Ако са възникнали въпроси, не се колебайте да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users