Новини

Образование в чужбина и Covid 19

Образование в чужбина и Covid 19

Имате огромното желание да получите образователна степен в чужбина.

Обмисляте как да завършите средното си образование в някой престижен пансионат. Искате въпреки пандемията да сте сред младежите, които успяват в професионален и личен план. Или може би обмисляте възможностите за висше образование в чужбина, но не сте сигурни дали обучението в друга държава все още е добър избор. 

Консултантите от агенция „Скай Лайнс“ сме насреща, за да ви подкрепим и днес и да дадем отговори на въпросите, които ви безпокоят.

1. Престижните пансионни училища все още приемат чуждестранни ученици.

Въпреки вирусната инфекция и промените в образователните системи все още е напълно възможно да се учи в чужбина. Повечето пансионни училища, особено в Европа, приемат чуждестранни младежи.  По-голямата част от пансионатите (и всички, с които ние работим) са създали планове за действие при извънредни ситуации в случай на допълнителни усложнения или ограничения и забрани за пътуване. 

Също така си струва да си припомним, че глобалната перспектива за бъдещето в един свят след COVID, според сериозни проучвания, е положителна. Правителствата започнаха да се адаптират към непредвидени предизвикателства и бяха приложени множество мерки за безопасност, като масови тестове и програми за проследяване и карантина. 

С други думи сега е и подходящ момент за образование в чужбина, което ще ви даде преднина и ще отвори много врати в професионален план.  Ще  имате всички предимства, които то може да осигури. 

 

2. Ограниченията, когато има такива, наложени за пътуване, са временни и не е необходимо да спирате обучението си.

Ограниченията за пътуване са от първостепенно значение както за настоящите, така и за бъдещите международни ученици. Към днешна дата има държави, които изискват спазването на 14 дневна карантина след пристигане на териториите им. В този период пансионните училища предлагат онлайн обучение.

Не забравяйте да се консултирате с нас за подробности, за да сте наясно какви са вашите възможности.

3. Все още можете да получите вашия сертификат за чужд език.

Повечето пансионни училища изискват от чуждестранните си ученици да попълнят тест за владеене на английски език. Обикновено институциите приемат редица квалификации, включително IELTS, TOEFL, CAE, iBT, TEEP. Ще трябва да вземете сертификата си преди да кандидатствате. 

Ние можем да ви съдействаме с информация и в тази посока. Някои от партниращите ни пансионати предлагат онлайн тестове, за да гарантират нивото на владеене на чужд език.

4. Процедурите и плановете за извънредни ситуации, свързани с COVID-19 правят обучението безопасно.

Преди да изберете програма, трябва да отделите известно време, за да се запознаете със спецификата на това как точно ще бъде преподавана тя. Сега пансионните училища предлагат програми, които включват присъствено и неприсъствено обучение. Има възможност за ротации и график, който не позволява струпването на много хора на едно място.

5. Появяват се нови възможности за работа.

Ако се притеснявате, че обучението в чужбина вече не е така лесно и пандемията COVID-19 е повлияла отрицателно на световния пазар на труда, тогава трябва да погледнете цялостната картина. Сега може да е подходящият момент да изберете най-проспериращото образование. То ще ви направи конкурентно способни и ще ви гарантира повече професионални възможности.

Знаем, че имате въпроси. Агенция „Скай Лайнс“ е насреща  за да ви даде най-точните и адекватни отговори. Не се колебайте да ни потърсите.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*