Марсело Илиев: „В CATS се научих да създавам картините, които виждам в главата си“

Марсело Илиев: „В CATS се научих да създавам картините, които виждам в главата си“

Миналото лято Марсело успешно завърши средното си образование и даде интервю за официалния сайт на CATS Cambridge. Кое най-много му е харесало в Кеймбридж и образованието, което е получил и какви съвети би дал на бъдещите ученици в CATS.

Марсело, какви предмети изучаваше в CATS и защо?

Учих математика, английски, наука (Science – бел.авт.), и изкуство и фотография. Това са предмети, които ще ми бъдат полезни в бъдеще.

Откъде идват интересите ти в тези сфери?

Математика, английски език и наука са задължителни. Изкуство и фотография е нещо, което аз избрах и се чувствам изключително щастлив от това. Исках да развия творческата си страна. Освен това ще бъдат изключително полезни за моето бъдещо обучение и кариера. 

Защо избра да учиш в Кеймбридж?

Кеймбридж е изключително удобно място за мен - има много места, където можеш да пазаруваш, страхотни музеи като Fitzwilliam Museum, и много места, кдеъто да излезеш да се забавляваш с приятели. Харесва ми, че Кеймбридж не е толкова голям или пренаселен, което услеснява придвижването от едно място до друго.

Кой предмет харесваше най-много в CATS и защо?

Както може би предполагате, това е Изкуство и фотография. Научих изключително много в сферата на фотографията. Усъвършенствах уменията си на Photoshop в рамките на една година. Научих се как да създавам картините, които виждам в главата си, и е страхотно, че хората ги харесват. Това ме прави изключително щастлив!

Как обучението в CATS ти помогна да преследваш онова, което истински те влече и което обичаш да правиш?

Научих много от учителите ми по изкуство и фотография - Дейвид и Джо. Като изпълнявахме задачите и проектите, по които работехме в час, научих какво е необходимо, за да успееш в арт сферата, която съм избрал за свое развитие. Осъзнах също така колко много искам да се занимавам точно с това. Личният ми училищен наставник също много ми помагаше.  

Какви съвети и препоръки би дал на ученици, които се чудят дали да кандидатстват в CATS?

Ако трябва да бъда честен, бих казал, че мястото е страхотно, с гостоприемни преподаватели и невероятна база. Ако вложите най-доброто от себе си, ще получите най-доброто. Всички сме различни, но в CATS всеки би намерил дисциплина, която му харесва и която с удоволствие би учил! 

Кой вдъхноява? От къде черпиш творчески идеи?

Всичко може да бъде творческо вдъхновение - от картина, сграда и снимка до личността и хаарактера на някого.

Какво се надяваш да направиш в бъдеще?  

Надявам се да имам свой собствен моден бранд и да павя нестандартни дрехи, които да носят на клиентите ми увереност и сила!

Оригиналното интервю можете да прочетете тук.

Ако искате да разгледате творческите проекти на Марсело, можете да го следите в Инстаграм:https://www.instagram.com/artistrybymarcello/