Страница  1 от  8

Преимущества на средното образование в Австрия

Преимущества на средното образование в Австрия

Международните училища за средно образование в Австрия поддържат висок стандарт на образование. Те имат по-добра инфраструктура, по-широк спектър от съоръжения, по-високоплатени и съответно по-предани учители. Училищната база е съвременна и модерна. А някои от училищата предлагат и профилирано образование, като St Gilgen International School, което е профилирано в медийните науки. Ако интересите на ученика са насочени в посока изкуство и музика, какво по-подходящо място от Виена за разгръщане на музикалния потенциал. Бординг училището Amadeus International School, Виена съчетава образованието по изкуства с академични науки.

Средно образование в Австрия

Средно образование в Австрия

Защо да изберем да учим в Австрия?
Австрия се намира в централна Европа и е известна със своите вековни традиции в областта на образованието. Перспективите, които се разкриват при завършване на средно образование в Австрия са значими. Пансионните училища в Австрия, с които си партнираме са двуезични и интернационални. Ако немският език на гимназиста не е на ниво, то той спокойно може да изучава средното си образование в Австрия на английски, а като втори език да изучава немски или друг език. В повечето пансионни училища, като Amadeus International School Виена, Австрия се предлага допълнителна езикова подготовка и по двата езика.

Средно образование с Advance Placement Program

Средно образование с Advance Placement Program

Много от пансионните училища, особено пансионните училища в САЩ, предлагат курсове по Advance Placement Program (АР). Това са курсове на университетско ниво. Те могат да включват повече от 30 предмета, които гимназистите да изучават, докато провеждат своето средно образование в чужбина. Курсовете по Advance Placement програмата обикновено са на по-високо ниво от обикновените гимназиални курсове.

American High school Diploma и Advance Placement

American High school Diploma и Advance Placement

American High school Diploma и Advance Placement са американски образователни програми за средно образование в САЩ. Те могат да се изучават в редица интернационални пансионни училища и в други държави, които ги предлагат, например ACS International Schools Кобъм, Великобритания. Те са насочени най-вече към ученици, които имат желание за прием в американски университети. Също така, избралите програмите American High school Diploma и/или Advanced Placement могат да се насочат и към европейските университети, защото много от тях признават получената след средно образование, по тези програми, диплома. 

Завършилите успешно средното си образование с American High school Diploma и/ или Advance Placement получават достъп до колежи и университети във Великобритания, континентална Европа, Далечния изток и по целия свят. Те могат да отворят вратите към почти всяка университетска програма навсякъде по света.

    Страница  1 от  8