Страница  1 от  10

Интервю за пансионно училище

Интервю за пансионно училище

Преди да започне средното си образование в пансионно училище в чужбина, ученикът трябва да се яви на интервю. Това често е стресиращо за едно дете, особено ако до сега не се е сблъсквало с такъв тип предизвикателство.  Трудна задача е човек да се представи в най-добрата си светлина, събеседвайки с непознати. А още по-трудно е когато осъзнаваш, че от този разговор зависи бъдещото ти образование и кариера.


Въпреки това, родителите могат да съдействат на своите деца и да ги подготвят, за да могат те да изпъкнат и да демонстрират добри социални умения. Когато се работи над дадено препятствие, то често се превръща в лесна и разрешима задача.

Пансионни училища в Швейцария

Пансионни училища в Швейцария

Въпреки че, държавното образование в Швейцария е отлично, има редица предимства в това да се избере частно образование в пансионно училище в Швейцария. За това не само международни ученици посещават тези училища, но и голяма част от местните гимназисти правят сходен избор за своето средно образование в Швейцария. Пансионните училища в алпийската държава се ценят по целия свят заради високите академични стандарти и международния им акцент. Дипломите им са световно признати.

Да живееш и учиш в пансионно училище в Швейцария има много предимства за учениците. Това им позволява да придобият умения, с които да се справят самостоятелно с предизвикателствата на заобикалящата ги среда. Изграждат се качества като самостоятелност, независимост, отзивчивост и отговорност. Бординг училищата сформират и навици като самодисциплина по време на обучението, самовзискателност и реална преценка. Така гимназистите се подготвят за последващото им обучение в колежи и университети.

Средно образование в Швейцария

Средно образование в Швейцария

Швейцарската конфедерация (Швейцария) е държава с 4 официални езика, разделена на двадесет и шест кантона. Средното образование в Швейцария е децентрализирано и многоезично, като има малки различия в отделните кантони. Географските позиции на страната, намираща се в средна Европа, са допринесли за комбинирането на традициите на образователните системи на няколко държави. И все пак най-големи са приликите със системата за средно образование в Германия. В Швейцария има основно три вида училища за средно образование, това са гимназии, професионални училища (Berufslehre) и пансионни училища.

Пансионни училища – перфектната среда за развитие

Пансионни училища – перфектната среда за развитие

Въпреки общоприетото схващане, че годините на сформиране на характера на детето са между 3 и 7г. все повече родителите и учители осъзнават, че и в по-напреднала възраст младият човек изгражда себе си като личност. Училището е неизменна част от ежедневието на децата и добрият избор на пансионно училище в чужбина може да ги превърне в успели, почтени и възпитани възрастни. Но не само академичната насоченост в пансионните училища е важна. Всъщност една не малка част на изграждането на характера се базира на културните дейности, спорта и дори как децата взаимодействат с други връстници и учители. Всички тези аспекти на средното образование в чужбина могат да имат значително влияние върху вашето дете. Училищните клубове в пансионните училища в чужбина са съществено допълнение към извънкласната дейност на децата. Там те намират вълнуващи изживявания, които ги карат да се потопят в любимите си занимания заедно със съмишленици.

    Страница  1 от  10