Новини

Как да открием идеалното пансионно училище? vol.2

Как да открием идеалното пансионно училище? vol.2

Продължаваме с препоръките, които ще са ни от помощ при избора на най-подходящо пансионно училище.

Обърнете внимание на съоръженията:

Пансионните училища в чужбина правят сериозни инвестиции по отношение на материално-техническата база. Всяко учебно заведение се стреми да осигури комфортна и модерна учебна среда, която да задоволи нуждите на учениците от качествено обучение и пълноценен престой в периода на обучение. И все пак, когато прочувате възможностите за средно образование в чужбина, обърнете внимание на размера на училището и класните стаи, конфигурацията на общежитията и изградените съоръжения, както и какви са възможностите за спорт и пълноценен отдих.

Културно разнообразие:

Културното разнообразие, което предлагат международните пансионни училища, има приобщаващ характер. Целта е да се постигне образование в дух на толерантност, уважение и диалог с другите, независимо от техните културни и социални различия.

Ако желаете детето ви да се обучава в интернационална среда, поинтересувайте се какво е съотношението между местните ученици спрямо тези от чужбина, между учениците от провинцията и тези, които пристигат от столицата или големите градове, и не на последно място – как са разпределени учениците в дневна форма на обучение, спрямо тези на пансион.

Калкулирайте всички разходи:

Направете внимателен разчет на разходите за обучение, храна и издръжка. Уверете се, че сте запознати в детайли с размера на таксите, какво включват и какви са сроковете за тяхното заплащане.

Запознайте се с възможностите за развлечения и отдих:

Наред със задължителната учебна подготовка, разпитайте какви извънкласни дейности предлага пансионът и какви са възможностите за развлечения и отдих в свободното време и през уикенда.

Потърсете мнението на ученика:

Не подценявайте желанията и преценката на бъдещия ученик, който следва да участва активно в проучването и избора на учебното заведение. Говорете с него и го попитайте какви са впечатленията му от „Деня на отворените врати“, харесва ли му кампуса на колежа, локацията, атмосферата, съоръженията, програмата, възможностите за спорт и практикуване на любимото му хоби.

Най-важното за всеки ученик е да намери училище, което ще припознае като свой дом, в който ще открие дружелюбна среда, много нови приятели и знания за цял живот.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users