Езикови ваканции за деца в чужбина

Какво представляват езиковите ваканции?

Езиковите ваканции и лагери в чужбина дават възможност на децата, както да усъвършенстват езиковите си познания, така и да се развият и обогатят като личности. Те предоставят интересен подход за успешно усвояване на чужд език, който е близък до начина на усвояване на матерния език. Когато човек е заобиколен от дадена реч, той се „потапя“ в лингвистичната река и заучава готови фрази съвсем естествено и неусетно. Веднъж заобиколени от даден език, той постепенно пропива в нас и човек е склонен да го проговори с лекота и увереност. Това е възможността, която се разкрива на желаещите да се включат в езиковите ваканции и лагери в чужбина. 

Агенция „Скай Лайнс“ организира специални езикови ваканции и лагери в чужбина. В държави като Англия, Малта, Швейцария, Германия, Австрия, Франция и Испания. В тях децата, имат възможност както да усъвършенстват езиковите си познания, така и да се развият и израстват. Те придобиват самостоятелност и увереност в собствените си възможности и това се случва в защитена среда. По време на езиковите ваканции и лагери в чужбина, чуждият език се възприема по-лесно, защото се използва в естествената му среда. Ако това се съчетае и с ежедневно обучение, резултатите са значими.   

По време на езиковите ваканции и лагери в чужбина, децата участват в занимателни игри и спортни забавления, в компанията на свои връстници от цял свят. Така те естествено се предразполагат да използват изучавания език. Общото между децата от цял свят е желанието за игра, любопитството и желанието за комуникация. Всичко това се осъществява на езика, на който е посветена езиковата ваканция или лагер в чужбина. През периода на престоя си в дадената държава, децата имат уникалната възможност да разгледат забележителностите на съответната страна и да опознаят местния бит и култура. Те могат да създадат нови и трайни приятелства и връзки. Децата участвали в езикови ваканции и лагери в чужбина се завръщат в родината си с много нови знания, самоувереност, впечатления и добре овладян чужд език.

Езикови ваканции по държави

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users