Децата разказват за езиковите им ваканции

Децата разказват за езиковите им ваканции

Какво ни разказаха децата, завърнали се от езикови ваканции в чужбина

В днешния глобален свят е невъзможно да се намери добра и доходоносна работа без владеенето на един и все по-често, два и повече чужди езика. Но колко време ще инвестира младият човек в заучаването им зависи и от това по каква методика ще ги учи. Дали ще предпочете езиковите ваканции в чужбина или ще разчита само на уроци в родната си страна.

Езиковите ваканции имат някои преимущества, както разказват нашите курсисти, вече възползвали се от езикови лагери, които агенция „Скай Лайнс предлага.

Ако стремежът е да се проговори даден език, то това най-лесно се случва, когато човек е сред хора, които не говорят родния му език. Всеки човек иска да изрази себе си и да разкаже нещо на околните, но ако е извън зоната си на комфорт и почти никой не говори родния му език, то той ще е принуден от обстоятелствата да намери изразни средства за да общува.

Езиковите ваканции са много синтезиран и сбит период за обучение, но ефективността е с пъти по-висока спрямо стандартните курсове по език. Това е така, защото, когато се отиде на езиков лагер в дадена държава всичко наоколо е свързано с новия език. Хората по улицата си говорят на него, в кампуса обслужващия персонал, по табели и билборди, по телевизията - всичко е на дадения език. Ако детето е настанено в приемно семейство, начинът да общува със семейството е на родния им език.

Децата, които ни разказаха за своя опит с езиковите ваканции в чужбина твърдят, че хубавото на тези ваканции е, че не се налага да се учи под напрежение. Никой никого не пришпорва. Заучаването на готови изрази е лесно и естествено, защото всеки говори на новия език.

Едно научно изследване доказва, че за да се научи една дума, то тя трябва да се чуе поне 10 пъти. По време на езиковия лагер децата са потопени в чуждоезиковата среда и така възприемат езика по-лесно.

Младежите имат силна мотивация по време на езиковата си ваканция в чужбина, защото ако искат да бъдат разбрани, трябва да съумеят да се изразят. Нашите възпитаници споделят, че лексиката им идва в съзнанието директно с цели фрази, които са чули по време на езиковия им лагер.

В периода на обучението им в чужбина общуването между децата от различни държави се осъществява именно на изучавания език. Освен преподавателите, всички говорят на местния език.

В свободното време децата често имат кино вечер и филмите не са дублирани. Друг интересен факт е, че по време на езиковите ваканции в чужбина на децата се пуска музика да релаксират, пеят, танцуват и тя винаги е тематична. Текстовете от песните се разучават и посредством мелодията се научават много нови думи и изрази.

Младежите от езиковите ваканции споделят, че методите на преподаване са нетрадиционни. Те нямат домашни, не пишат всяка дума по безброй пъти. Те просто се веселят и забавляват и неусетно новият език се промъква в съзнанието им.

Според едно от децата, прекарало цял месец на еизкова вакнция в Lingua Viva Италия, езикът е физическо умение, подобно на това да се кара колело или да се свири на инструмент. За да се научи човек да говори - трябва да говори. Ако не се фокусира върху граматиката, тя си идва на мястото, защото подсъзнателно тя се възприема от всички, които говорят на езика, който се изучава.

Искате да намерите подходяща езикова ваканция в чужбина за Вас и вашето дете, ние ще Ви съдействаме и ще отговорим на всичките ви въпроси. Консултирайте се с нас на телефон за връзка: +359 2 987 99 58 или заповядайте в офиса на агенция Скай Лайнс на адрес: София, ул. „Шести септември“ 44.