Новини

Глобално образование в бординг училище vol.2

Глобално образование в бординг училище vol.2

Образованието в чужбина по своята същност не е неутрално. То цели или да образова спрямо актуалните в момента ценности, или да научи младежите да бъдат свободни и критично мислещи, отговорни, активни и креативни членове на обществото.

Предимства на глобалното образование в чужбина

Международните общности в пансионатите учат децата да се справят с различни междуличностни и комуникационни стилове. Младежите, поставени в такава среда, бързо стават гъвкави и свободомослещи. Те са съпричастни и готови да се адаптират и да се свързват бързо с другите. Учениците стават по-добри активни слушатели. Те се превръщат в аналитично мислещи хора. Това са умения, които ще им позволят да насърчават лични и професионални връзки както по време на средното им образование в чужбина, така и в бъдещата им кариера.

 

Отношението на университетите към международните цтуденти

Международните университетски общности са изградени върху концепцията да позволяват на студентите да процъфтяват общувайки и обогатявайки се от другите. Те знаят, че способността да се изграждат връзки, да се мисли независимо и да се получава информация от опита на другите, са все качества, които ще направят студента успешен както в  академичен план, така и в личен. 

 

Младежите, които учат в международното пансионно училище  British International School Classic споделят, че там са се научили как да общуват с хора от различни страни. Как да бъдат толерантни и търпеливи. И как да бъдат по-независими. 

 

Образованието в чужбина

 

Обучението в международни пансионни училища не е лесно. Особено за  младежи, чиито родни страни и семейства са далеч или за тези, които първоначално не владеят добре езика. За да може един гимназист да поеме ангажимент да учи в чужбина, е необходима голяма лична мотивация и амбиция. В резултат на това в международните бординг училища се сформират невероятни общности, съставени от подкрепящи се и успешни личности. Тези общности са изградени върху най-доброто от всеки отделен индивид.

 

Учениците си помагат един на друг да станат най-добрите версии на самите себе си, както лично, така и академично. Естествено склонни да работят усилено, учениците, подкрепяни от връстници със същите цели, със същата страст да успеят, са вдъхновени и целеустремени. Това е може би най-важната характеристика, която топ университетите по света разпознават при младежите, идващи от пансионати. Тези студенти вече са демонстрирали стремежа си да станат интелигентни и всеотдайни. Те са готови да помагат на състудентите си да направят същото.

 

Ние от агенция "Скай Лайнс" предлагаме на учениците и студентите възможността да учат в рамките на международна общност. Съпричастни сме и съдействаме за цялостната подготовка, която им е необходима, за да успеят по пътя на доброто образование в чужбина. И всичко това го правим безплатно и с истинско желание и мотивация. Потърсете ни на+359 2 987 99 58 или заповядайте в офисите на агенцията.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.