Новини

Живот в пансионно училище/ vol.2

Живот в пансионно училище/ vol.2

Пансионните училища в чужбина се характеризират не само с високото ниво на образование, което предлагат, но и с разнообразните си и интересни извънкласни дейности. Продължаваме да ви разказваме за възможностите, които колежите ви предоставят. 

Модел на ООН или ученическо правителство

Е, как ви звучи да бъдете министър на транспорта в напълно реален политически кабинет, който взима решения и има редовни заседания. Бординг училищата поддържат тази активност, тъй като по този начин учениците по-лесно се ориентират къде и като какво искат да се развиват след завършване. Всяко дете трябва да реши каква тематика би му била интересна – Европейски парламент, НАТО, ООН или каквото и да било друго. Често институциите канят такива клубове на посещение в реалната централа на организацията, а изживяването за децата е повече от вълнуващо.

Културни дейности

Участие във филм? Участие в театрално представление? Намиращото се в Лондон The Guildhouse School предоставя тази възможност на интересуващите се от подобен вид дейности свои възпитаници. Всеки може да се запише на актьорско майсторство и да усети каква е тръпката на сцената. Има възможност за участие в клубове по танци, участие в оркестър, хор и др.

Освен това всяко училище има и т.нар. училищен вестник или списание. Текстовете, дизайнът и всички елементи се изготвят от младежите, под менторството на професионалист. Това няма как да не даде огромен тласък на всеки, който на по късен етап реши да се занимава професионално с това.

Допълнителни активности

Въпреки обичайните извънкласни занимания има бординг училища, които предлагат някои по-нетипични възможности. Така например намиращото се в Австрия Schloss Krumbach International School предлага на желаещите ученици да участват в клуб по алпинизъм, както и уроци по самозащита.

Abbotsholme School пък предлага на своите възпитаници уникалната възможност за планински експедиции и посещение на пещери.

Какво ще кажете, ако имате на разположение ледена пързалка? Ами закрит аквапарк? Да, това е на разположение на учениците в Swiss International Boarding School Switzerland (SIBS) – колеж, разположен в швейцарските Алпи.

Истината е, че именно учебната система и допълнителните активности, които се изпълняват извън класната стая, могат да направят разликата между едно училище и друго. Затова е важно всеки да избере своето място според интересите си. Ако не знаете обаче кое е вашето място, ние от Sky Lines може да ви помогнем и насочим в правилната посока.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users