Новини

Езикови ваканции - предимства

Езикови ваканции - предимства

Защо езиковите ваканции в чужбина са все по-търсени

Методите, които се използват за обучение по време на езиковите ваканции в чужбина се позовават на различни похвати, като целта им е възприемането на информация чрез четене, говорене, спортни дейности и игра. Това спомага на децата да възприемат новия език по начин, който е лесен и интересен за тях. 

По време на летните лагери децата често участват в дискусии и отборни игри, където се  толерира сътрудничеството. Това създава по-здрави връзки между младежите, които се отпускат в създадената приятелска среда. В такава обстановка възприемането на новата материя е забавно и приятно. 

Езиковите ваканции в чужбина, които ви предлагаме, са сигурни, интересни и забавни. Те се осланят на добре изградени методологии, които са се доказали с времето. Много често децата, които са посетили такава ваканция, се завръщат на следващата година, защото са получили повече от колкото са очаквали – освен обучение по избрания език, нови преживявания, приятелства и личностно израстване. 

Редица от училищата в чужбина, които организират езиков лагер, предлагат  възможност за съвместни спортни и социални дейности с местни ученици. Така младежите имат една чудесна възможност – да разговарят с местните и да надграждат познанията си в естествена среда. Това е отлична практика, с която се практикува заученото в непринудена обстановка.

 

Език се учи по-лесно в естествената му среда 

Децата, които вече са били на езикова ваканция в чужбина споделят, че още след първите дни са започнали да мислят на новия език. За тях новата среда е интересна и без многократно преписване на текстове и идиоми, са започнали да говорят свободно с връстниците си. 

Изучаването на чужд език е подобно на карането на колело, човек се учи най-добре в движение. Според редица лингвисти, за да се научи чужд език не са нужни само учебници и книги. Голяма част от обучението трябва да е практикуването на езика. А къде по-добре може да се практикува един език, ако не в страната, където го говорят. 

Често съветваме нашите ученици да си водят дневник по време на езиковата ваканция в чужбина. Но да е на езика, който изучават в момента. Това е забавно начинание, а и е ново поле за изява на наученото през деня. Децата в последствие, могат да разкажат с подробности, какви забележителности са посетили или какво ги е впечатлило. 

Езиковите ваканции и лагери в чужбина предоставят благоприятна международна среда сред връстници и са най-лесният, приятният и забавен начин за напредване в даден език.

Ако искате и вашето дете да научи нов език или да затвърди и надгради познанията си, запишете го на езикова ваканция предоставена от агенция "Скай Лайнс". Резултатие, които ще постигне ще ви изненадат, а детето ви ще е доволно и щастливо. Свържете се с нас на телефон: +359 2 987 99 58 или имейл адрес: info@skylines-bg.com.

 

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.