Конкурс за прием в испански и италиански училища

Слънчева Испания и артистична Италия са едни от предпочитаните дестинации за обучение от ученици и студенти. Те съчетават в себе си екзотична природа, история и култура, но и вековни традиции в сферата на образованието.

През последните няколко десетилетия, все повече международни колежи с нови и модерни бази отвориха врати в двете страни. Програми като A-level  и International Baccalaureate, с преподаване изцяло на английски език, дават възможност на по-голям кръг от ученици от различни краища на света да се обучават в тях.

Таксите за обучение и настаняване в пансионните училища в Испания и Италия са доста по-приемливи от тези във Великобритания и Швейцария, например.

Всичко това в съчетание с повече слънце, добра храна, възможността да се научи италиански или испански език и по-близкият ни бит и култура прави тези две дестинации все по-желани за българските ученици.

На 29 и 30 април 2017 година в офиса на консултантска агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“ , ще се проведе конкурс за прием в училища за средно образование в Испания и Италия.

Участието е безплатно и само след предварителна регистрация тук.

Регистрирай се тук

Участващите училища са: King’s College, International School San Patricio Toledo, H-International School.

King’s College е разположен на 25 км от испанската столица и е най-големият британски колеж в Испания с възпитаници от 45 националности.

В училището децата имат възможността да се обучават съобразно английската или испанската образователна система. В английската , учениците се подготвят за (I)GCSЕ и A-Level и обучението се води на английски език, допълнително се преподава испански или френски език. За испанската диплома за средно образование Bachillerato обучението е изцяло на испански език.

Освен отличната си база, King’s College предлага на своите учениците и възможност да практикуват редица спортове – тенис, волейбол, баскетбол, футбол, джудо, ръгби.

 

International School San Patricio Toledo е основано през 2006 г. Разположено е в прекрасна жилищна зона на Толедо на територия от 30 000 кв. м. Градът е част от световното културно наследство, а в миналото е бил столица на Испания. Той е пример за съжителство на три религии и култури – християнство, ислям и юдаизъм.

Според класация на El Mundo International School Toledo е класирано сред първите 5 най-добри училища за средно образование в Испания. ISSPT е с високи академични стандарти и дава възможност на възпитаниците от 3 до 18–годишни да учат по програмата IB на испански или английски език. Предлага се и опция за двуезично обучение. В училището се обучават 560 деца от САЩ, Китай, Бразилия, Португалия, Венецуела и др.

H-International School се намира близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло и от плажа Jesolo.

Училището се откроява с нова и модерна база, в която просторът и светлината на иновативната архитектура, се съчетават с най-новите разработки в сферата на технологиите и ИТ достиженията.

Повечето преподаватели са италианци и италианският език е достъпен в учебният процес, но обучението е изцяло на английски език.

Повече за профилите на училищата можете да научите на този сайт.

За участие в конкурса е необходима предварителна регистрация, която можете да направите тук, а на 29 и 30 април 2017 година ще ви очакваме в „Скай Лайнс“ на ул. „6-ти септември“ 44, град София!

Кандидатите представят академична справка за последните две години и полагат изпит по английски език.

След попълването на регистрационната форма наш консултант ще се свърже с Вас, за да Ви даде повече информация и за да насрочите час за лична консултация. 

Име и фамилия на кандидата*
Емейл*
Град/ Село *
Телефон/ GSM*
Дата на раждане на кандидата?*
     
Настоящо училище
Начало на образованието в чужбина
   
   
Предпочитан колеж за кандидатстване
Предпочитана дата за полагане на приемен изпит*
   
Предпочитан час за полагане на приемен изпит*
   
Желаете ли да получавате информация от boardingschools.bg? *
   

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users